Viidennellä testiviikolla mukana olleet yritykset arvostivat Volvo FH:ssa ja Volvon palveluissa mm. auton käytöstä annettua koulutusta, Volvon ajettavuutta ja käteensopivuutta sekä vaihteistoa.

Pääsin tosi hyvin sisälle Volvoon

Sonja Vähämäki, Kuljetusliike Marko Pohja Oy

Sonja Vähämäki Kuljetusliike Marko Pohja Oy:stä on ajanut viime vuodet keppivaihteisella autolla. Vähämäki oppi kuitenkin nopeasti Volvo FH:n niksit ja ihastui kaksoiskytkinvaihteiston tasaiseen vetoon, moottorijarruun ja ohjaamon ergonomiaan.

Volvo FH:t

"Minulla oli hieno viikko ja tykästyin kaikin puolin Volvoon. Aluksi merkin vaihto tuntui oudolta, mutta sitä ei kestänyt kauaa. Joku ilta ajattelinkin, että olisi ollut kiva ajella Volvolla vähän pidempäänkin. Volvo istui niin hyvin käteeni.

Ajoin vasikkayhdistelmää ja b-linkkiä. Kuormana oli sahatavaraa ja multaa sekä kevyttä kuormaa, kuten muovia. B-junan kärryjen vaihdon vuoksi tyhjäkäyntipisteet kärsivät, mutta lopulta sain nekin takaisin vihreälle.

Suurin muutos oli se, että olen viimeiset kuusi vuotta ajanut keppivaihteisella autolla. Etukäteen mietin, miten pärjään vertailussa muiden kanssa. Koulutuksesta jäi hyödyllisiä asioita päähän, ja ajaessa kokeilin tiettyjä juttuja kuten rullausta. Siitä asiat sitten alkoivat luistaa."

Pääsin tosi hyvin sisälle Volvoon. Sain melkein täydet pisteet, eikä polttoainetta kulunut paljon. Fiksu kaasun ja jarrun käyttö sekä rullaus aina kun mahdollista, ei taloudellinen ajo sen kummempaa ole.

Volvo FH:t rinnakkain

"Maltti on valttia niin kuin on tapana sanoa. Liikenteessä ei pidä hätäillä, ja risteyksiin kannattaa mennä maltilla. Risteyksiin ei todellakaan kannata mennä kaasu pohjassa, vaikka itsestä tuntuisi, että liikkuuko auto ollenkaan.

Kaksoiskytkinvaihteisto oli todella hyvä. Esimerkiksi Lahden läpi ajaessa on paljon liikennevaloja, siellä I-Shift helpotti menemistä. Kun päällä oli painava kuorma sahatavaraa, kaksoiskytkinvaihteisto jaksoi vetää, eikä veto katkennut missään vaiheessa."

Volvon ohjaamo on kuljettajalle mukava työskentely-ympäristö. Ergonomia on kohdallaan, ja sisätilat ovat toimivat. Kun seisoin keskilattialla ja laskin kassin sängylle, minun ei tarvinnut kumartua yhtään. Leveän sängyn reunalla pystyi istumaan mukavasti.

Volvo FH ja ratapiha

"Viikko Volvon kanssa oli kaikin puolin mukava kokemus. Ehkä jopa ihastuin Volvoon. Vaikka minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta automaattivaihteistoista, opin sen salat nopeasti. Ja kaksoiskytkinvaihteiston veto pysyi hyvin päällä kaikissa tilanteissa.

Valkoinen ohjaamo oli nätti, tykästyin myös valoihin. Kun laittoi vilkun päälle, myös risteysvalot syttyivät, mikä lisäsi kätevästi näkyvyyttä. Tykkäsin siitä, että kaikki valot vilkahtivat, kun vasikkayhdistelmässä laittoi ovet kiinni. Nämä ovat pieniä ja tärkeitä asioita, joista tulee viimeistelty fiilis."

Volvo FH kiihdyttää

Viikon aikana sanottua

”Vaihteisto helpottaa ajoa”

”Kuljettajaopastus on hyvä laite”

”Vaihteisto on hyvä varsinkin kuorma päällä”

Muutamia lukuja - Viides testiviikko

Ajettu aika kaikilla autoilla yhteensä: 175:18 h
Kokonaismatka: 10 862 km
Autojen keskinopeus: 68 km/h

Volvo FH satamassa

Raportti Älykäs kuljetus -testijaksosta

Lataa nyt!
Testijaksolla mukana olleet kuljetusyritykset

Testijaksolla mukana olleet kuljetusyritykset

Tutustu yrityksiin