Kolmannella testiviikolla mukana ollut Samuel Rantala J. Kuivila Oy:stä kertoo, että Volvon kaksoiskytkinvaihteiston ansiosta hänen työnsä oli huomattavasti helpompaa. Ajomukavuus oli kohdallaan, ja tasaisessa menossa rullakot pysyivät paikoillaan.

"Olen ajanut vähän vanhempaa Volvo FH:ta aikaisemmin. Autossa ei ollut minulle hirveän paljon uutta, mutta juuri oikeat asiat ovat menneet eteenpäin. Vaihteisto on erittäin ystävällinen ajaa. Tavalliseen, vanhempaan I-Shiftiin verrattuna kaksoiskytkinvaihteisto on huomattavasti kehittyneempi."

Volvo FH sillalla

"Kuljettaja kiinnittää huomiota siihen, miten auto käyttäytyy ja miten tasaisesti se kulkee. Kaksoiskytkinvaihteistolla vaihtaminen on mukavaa ja tasaista. Myös peruuttaminen on helppoa.

Tasainen meno on huomattava etu meidän ajoissamme, koska kuljetamme paljon rullakkoja. Tasaiset vaihteiden vaihdot auttavat, koska ne estävät kuorman liikkumisen ajon aikana."

Ajoin sunnuntain ja torstain välillä täysillä painoilla Etelä-Suomessa. Vaihteisto teki työstä älyttömästi helpompaa: peruuttaminen sujui tarkasti ja mäkilähdöissä vaihtaminen oli loistavaa.

Älykäs kuljetus Volvo FH

"Dynafleetistä oli käytännön hyötyä. Seurasin sieltä omaa ajamistani ja pisteitä. Hain optimitapoja, miten auton kanssa kannattaa toimia. Dynafleetistä näki, mitä tarvitsi kehittää ja muuttaa omissa ajotavoissa.

Viimeinen reissuni Volvolla oli yli kaksi tuhatta kilometriä. Siinä vaiheessa oli jo hyvin takaraivossa, mitä auto haluaa kuljettajalta. Osasin ennakoida kaikki risteykset, joista pääsi läpi kaasulla. Kiire on monesti omassa takaraivossa. Ennakointi ja rullaaminen eivät näkyneet työajoissa. Opin viikon aikana uusia niksejä ja sain uusia ideoita ajamiseen.

Ajan elintarvikkeita ja terminaalien välistä runkoliikennettä Helsinki–Seinäjoki-reitillä. Volvo FH soveltui tähän tehtävään erittäin hyvin. Se on todella hyvä ja rauhallinen vehje. Sillä on mukava ajaa pitkää väliä, toimii!"

"Viimeisen Helsingin reissun jälkeen tankkasin 280 litraa. Vanhemmissa autoissa on mennyt saman reissun jälkeen tankkiin yli 300 litraa. 40–50 litran säästö yhdessä päivässä on merkittävä vuositasolla, siinä säästää pitkän pennin.

Uusi Volvo on selkeä käyttää. Se neuvoo kuskia, kunhan vaihtaa suomenkieliset asetukset päälle. Auton käyttö on yhtä helppoa kuin älypuhelimen. Volvon ohjaamossa kaikki pelaa hienosti yhteen. Se on nätisti muotoiltu, ja sisustus on mukava. Sänky on hyvä, ja webasto toimii. Ohjaamossa on paljon tilaa – vähän isommallekin miehelle –  ja riittävästi säilytyslokeroita.”

Muutamia lukuja - Rantalan ajot

Ajoaika: 29:19 h
Matka: 2108 km
Keskinopeus: 73 km/h

Volvo FH pellolla

"Dynafleet neuvoi hyvin, mikä meni nappiin"

 

- Käytin Dynafleetin mobiilisovellusta. Se neuvoi hyvin, mikä meni nappiin ja missä on parantamisen varaa, kertoo kolmannella testiviikolla mukana ollut Kenneth Nyby Piccolo Logistics Oy:stä.

Lue haastattelu

 

Volvo FH satamassa

Raportti Älykäs kuljetus -testijaksosta

Lataa nyt!
Testijaksolla mukana olleet kuljetusyritykset

Testijaksolla mukana olleet kuljetusyritykset

Tutustu yrityksiin

Haastattelu: Mikko Taivainen