Volvo Trucks haluaa auttaa suomalaisia kuljetusyrityksiä menestymään ja tekemään parempaa tulosta. Siksi järjestimme Älykäs kuljetus -testijakson, joka kiersi kuljetusliikkeissä eri puolilla Suomea huhtikuusta kesäkuun puoliväliin 2017.

Testijakson aikana kuljettajat saivat kokea omissa kuljetustehtävissään, miten Volvo FH -kuorma-autojen tekniset ominaisuudet yhdessä asiantuntevan koulutuksen ja ajotapojen seurannan kanssa mahdollistavat tehokkaan suorituskyvyn tinkimättä polttoainetaloudellisuudesta.

Älykäs kuljetus - kuljetusyritykset

Kuljetusliikkeet

Testijaksoon osallistui yli 28 kuljetusliikettä, 51 kuljettajaa, joista jokainen sai käyttöön viikoksi uuden Volvo FH Suorituskyky ja polttoaine -kuorma-auton. Suomea kiersi neljä suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoitua Volvo FH -kuorma-autoa. Oikeanlaiset erittelyt varmistavat omalta osaltaan kuorma-auton tuottavuuden.

Tutustu kuljetusliikkeisiin

Älykäs kuljetus - Testijakson tulokset

Testijakson ajot

Testiautot olivat kuljetusliikkeiden perusajoissa, eivätkä kuormat ja painot poikenneet normaaleista kuljetustehtävistä. Kuorma-autojen ominaisuudet ja palvelut ovat osa Volvon tuotevalikoimaa, joiden avulla kuka tahansa voi varmistaa kaluston tuottavuuden. Volvon seurantatyökalujen lisäksi kuljetusliikkeet seurasivat kulutusta käsikirjanpidon avulla. Näin varmistettiin, että tulokset ovat luotettavia.

 

Kuorma-autoilla ajettiin mm. kevyttä ja raskasta kaukoliikennettä erilaisilla yhdistelmillä, jakelua sekä irtoperiä.

Älykäs kuljetus - kuljettajien koulutus

Kuljettajien koulutus

Parhaimmastakaan tekniikasta ei kuitenkaan ole hyötyä, ellei sitä osata käyttää oikein. Jokainen testijakso alkoi koulutuksella, jonka aikana Volvo Trucksin asiantuntijat opastivat kuljettajat kuorma-auton teknisiin ominaisuuksiin ja niiden polttoainetaloudelliseen käyttöön.

 

Testijakson aikana Volvon polttoainetalouspalveluiden ja kuljettajakoulutuksen asiantuntijat sparrasivat kuljettajia. Valmentaja antoi palautetta, miten viikko on sujunut ja miten kuljettaja voi parantaa tuloksia entisestään.

Seurannan ansiosta kuljettajat voivat nähdä ja kokea konkreettisesti, miten ajoneuvon tekniset ominaisuudet ja koulutus vaikuttavat tuloksiin.

Älykäs kuljetus - Testijakson tulokset

Testijakson tulokset

Näillä sivuilta löydät testijakson tuloksia ja kokemuksia. Lisäksi sivuilla on paljon polttoainetaloudellisuuteen ja suorituskykyyn liittyvää tukimateriaalia, kuten asiantuntija- ja asiakashaastatteluita. Testijakson tuloksista on koostettu raportti.

RaporttiVolvo FH

Testijakson luvut pähkinänkuoressa

4 Volvo FH -kuorma-autoa
28 kuljetusliikettä
51 kuljettajaa
7 viikkoa

Ajoaika: 1007:15 h
Kaikkien ajojen keskikulutus: 32,81 l/100 km. Polttoaineen keskikulutus koko testijaksolla oli 24–43 l/100 km riippuen kuljetustehtävästä.
Keskinopeus: 67,45 km/h eli erittäin tuottavissa lukemissa.
Matka: 63 243 km
CO2-kokonaispäästöt: 53,45 tonnia

Älykäs kuljetus - kuorma-auto
Volvo FH satamassa

Raportti Älykäs kuljetus -testijaksosta

Lataa nyt!