Australialaisfirma leikkasi kuluja Dynafleetin avulla

Australialaisyritys BLU Logistics pyrkii kehittämään palvelujaan jatkuvasti. Dynafleetin eli Volvon kuljetusten tietojärjestelmän avulla yritys onnistui parantamaan kuljettajien tehokkuutta ja samalla myös kassavirtaansa.

Dynafleet mobiilisovellus

BLU Logistics on ajanut maitokuljetuksia Queenslandin osavaltiossa jo yli 30 vuoden ajan. Yritys on aina toiminut edistyksellisesti ja etsinyt aktiivisesti mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseen. Äskettäin yritys panosti voimakkaasti liiketoiminnan kasvattamiseen. Vuonna 2011 yritys otti käyttöön Dynafleetin, josta tehtiin vakiovaruste kaikkiin yrityksen Volvo -kuorma-autoihin – tulokset olivat mainiot.

Miten tärkeä tehokas kuljetusten tietojärjestelmä on?
Se on yrityksemme selkäranka. Jokainen turha ajokilometri tai -tunti heikentää suoraan tulostamme – jo viiden kilometrin ylimääräinen ajo voi olla merkitsevä. Siksi on tärkeää, että osaamme valita oikean kuorma-auton kuhunkin tehtävään.

Miten käytätte Dynafleetiä?
Kuljettajamme käyttävät Dynafleetiä oman ajotyylinsä arvioimiseen. Järjestämme itse asiassa sisäisiä kilpailuja polttoainetalouspisteiden perusteella. Parhaiten suoriutuvat kuljettajat palkitaan. Kun aloitimme järjestelmän käytön, pistekeskiarvo oli 60–70, kun maksimipistearvo on 100. Nykyään keskiarvo on noin 80 pistettä, ja parhaat kuljettajamme voivat saavuttaa jopa 95 pisteen huippulukeman.

Mitä näkyviä etuja Dynafleet on tuottanut?
Sillä on erittäin myönteinen vaikutus kassavirtaan. Pyydämme kuljettajia keskittymään siihen, että pisteet pysyvät vihreällä alueella, niin säästöjä rupeaa syntymään. Vihreällä alueella ajettaessa polttoaineenkulutus pienenee 10–12 % normaalista, ja samalla renkaiden ja jarrujen kuluminen hidastuu ja muu rasitus vähenee.

Mitä mieltä kuljettajanne ovat Dynafleetistä?
Aluksi esiintyi pientä vastarintaa. Varsinkin vanhemmat kokeneet kuljettajat olivat sitä mieltä, että heillä ei ollut mitään uutta opittavaa. Mutta nyt hekin ovat tunnustaneet, että Dynafleet on auttanut heitä kehittymään kuljettajina. Olemme myös saaneet paljon positiivista palautetta kuorma-autojamme tien päällä nähneiltä ihmisiltä, jotka ovat kommentoineet, miten fiksusti ja tehokkaasti autojamme ajetaan.  

BLU Logistics
Pääkonttori: Gympie, Queensland
Historia: Perustettu 1969, alkuperäiseltä nimeltään Jurss Transport. Yhdistyi Wastell Transportin kanssa 2009 ja BLU Logistics vaihtui nimeksi 2013.
Kalusto: 42 kuorma-autoa, joista 40 on Volvoa ja joissa kaikissa on Dynafleet.
Tehtävät: Pääasiassa maidon kuljetus.