Nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 7. viikolla

Älykäs kuljetus -testijakson seitsemäs viikko ajettiin Kymenlaaksossa. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat näiden kuljetusliikkeiden käytössä.

 1. Kuljetus Korpivaara Oy
Kuljetus Korpivaara Oy:n kotipaikka on Kouvola. Kuljetusliike ajaa kappaletavaraa ja elintarvikekuljetuksia reiteillä Anjalankoski–Kouvola ja Anjalankoski–Hyvinkää. Kalustona on viisi kappaletavara-autoa ja yksi elintarvikeauto.

2. Siik & Laakkonen Oy    
Siik & Laakkonen Oy:n kotipaikka on Kotka. Yritys ajaa kemikaalikuljetuksia Kotka–Helsinki-reitillä. Yrityksellä on käytössään kolme rekkaveturia.

3. Kuljetus Ilkka Saukkonen Oy    
Kuljetus Ilkka Saukkonen Oy ajaa elintarvikekuljetuksia Kaakkois-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Yrityksen kotipaikka on Kouvola. Kuljetusliikkeellä on seitsemän täysperävaunuyhdistelmää, yksi puoliperävaunuyhdistelmä ja yksi jakoauto.

4. Kuljetus Tuuri Oy
Kouvolalainen Kuljetus Tuuri Oy ajaa maantiekuljetuksia Etelä-Suomen alueella. Yritys on erikoistunut elintarvike- ja kappaletavarakuljetuksiin. Kuljetusliikkeellä on 18 täysperävaunuyhdistelmää, yksi puoliperävaunuyhdistelmä ja kuusi jakoautoa.

Nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 6. viikolla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakson kuudes viikko ajettiin Savo-Karjalassa. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat näiden kuljetusliikkeiden käytössä.

 1. Kuljetusliike J ja R Laatikainen Ky
Kuljetusliike J ja R Laatikainen Ky:n kotipaikka on Mikkeli. Kuljetusliike ajaa sellua ja kappaletavaraa Hyvinkää–Mikkeli—Joensuu-reiteillä. Yrityksellä on 31 ajoneuvoa, joista noin puolet on raskaita, kolmeakselisia umpikori- ja konttiautoja.

2. Kuljetusliike Pulkkinen Oy
Savonlinnalainen Kuljetusliike Pulkkinen Oy ajaa betonielementtejä, rakennustarvikkeita ja konepajatuotteita Savonlinna–Helsinki/Vantaa/Espoo/Tampere -reiteillä. Yrityksellä on nosturiautoja, vaihtolava-autoja, nousukapelliautoja liukukatoilla, syvälastausperävaunuja ja elementtiajoon räätälöity pystypukkiyhdistelmä. Kaluston koko on viisi täysperävaunuyhdistelmää, yksi puoliperävaunuyhdistelmä, kaksi nosturiautoa ja yksi vaihtolava-auto.

3. Kuljetusliike V Hulkkonen
Kuljetusliike V Hulkkonen Oy:n kotipaikka on Taipalsaari. Kuljetusliike ajaa Etelä-Suomessa kappaletavaraa ja sellua. Yrityksellä on kalustona kahdeksan täysperävaunuyhdistelmää.

4. Kärkikuljetus Oy
Kärkikuljetus Oy on luumäkeläinen yritys. Kuljetusliike ajaa merikontteja Lappeenranta–Kotka-reitillä. Kalustona on seitsemän rekkaveturia.

Nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 5. viikolla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakson viides viikko ajettiin Itä-Suomessa. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat näiden kuljetusliikkeiden käytössä.

 1. PT Kuivanen Oy
PT Kuivanen Oy on kuljetusliike, jonka kotipaikka on Kangasala. Yritys ajaa elintarvikkeita pääsääntöisesti reitillä Sahalahti–Valkeakoski–Espoo. Kuljetusliikkeellä on käytössään kuusi 60-tonnista lämpösäädeltyä yhdistelmää.

2. Kuljetusliike Marko Pohja Oy
Kuljetusliike Marko Pohja Oy on erikoistunut kappaletavarakuljetuksiin. Yrityksen kotipaikka on Virrat. Rahtikuljetuksia, esimerkiksi elintarvikkeita ajetaan koko Suomessa Oulusta alaspäin. Kuljetusliikkeellä on yhteensä 23 ajoneuvoa: täysperiä, puoliperiä, kuljetuslavetteja ja erikoiskuljetuskalustoa.

3. Kuljetus O J Nieminen Oy
Lahtelainen Kuljetus O J Nieminen Oy ajaa rahtiliikennettä ja jakelua. Kappaletavaraa ja runkoliikennettä ajetaan kotimaassa. Kuljetusliikkeen kaluston koko on 16 ajoneuvoa.

4. Rinteen Kuljetus Oy
Rinteen Kuljetus Oy:n kotipaikka on Lahti. Rahtiliikenne ja jakelu ovat yrityksen tärkeimmät kuljetusalat. Kappaletavaraa ja rakennusteollisuuden kuljetuksia ajetaan kotimaassa. Kuljetusliikkeellä on rekkavetureita ja jakeluautoja yhteensä kymmenen kappaletta.

Nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 4. viikolla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakson neljäs viikko ajettiin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat näiden kuljetusliikkeiden käytössä.

1. Peura-Trans Oy
Peura-Trans Oy on kappaletavaraliikenteeseen erikoistunut kuljetusliike Kuhmosta. Yritys ajaa teollisuuden ajoja koko Suomen alueella. Kuljetusliikkeellä on 54 ajoneuvoa, täysperiä ja B-linkkejä.

2. Kuljetusliike Eero Huhtala Oy
Kuljetusliike Eero Huhtala Oy:n kotipaikka on Marinkainen. Kuljetusliike on keskittynyt rahtiliikenteeseen ja ajaa elintarvikekuljetuksia kotimaassa. Kalustona on noin 20 elintarvike- ja kappaletavarayhdistelmää.

3. Kuljetusliike Reino Mäkelä Oy
Kuljetusliike Reino Mäkelä Oy ajaa elintarvikekuljetuksia kotimaassa. Kuljetusliikkeen kotipaikka on Kannus. Yrityksellä on 25 FRC/FNA-moduuliyhdistelmää.

4. OKP-Kuljetus Oy
OKP-Kuljetus Oy:n kotipaikka on Kempele. Kuljetusliike ajaa elintarvikkeita ja massatavaraa Pohjoismaissa. Yrityksellä on elintarvike- ja hakeyhdistelmiä kolme kappaletta.

Nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 3. viikolla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakson kolmas viikko ajettiin Pohjanmaalla. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat näiden kuljetusliikkeiden käytössä.

 1. YH-Kuljetus Oy
YH-Kuljetus Oy:n kotipaikka on Vaasa, ja yritys ajaa tilausrahtiliikennettä.  Kuljetusliikkeellä on 15 puoliperää ja kuusi täysperävaunuyhdistelmää. Suurin osa on avokalustoa. Ne liikkuvat Etelä- ja Länsi -Suomen alueella. Kuljetusliike ajaa muun muassa muoviputkia ja merikontteja.

2. J. Kuivila Oy
J. Kuivila Oy on seinäjokelainen kuljetusliike, jonka autot ajavat elintarvikkeita. Kuljetukset ovat lämpötilasäädeltyjä. Reitti on Seinäjoki-Tampere-Vantaa-Seinäjoki. Kuljetusliikkeellä on kolme yhdistelmää, yksi jakoauto ja yksi pakettiauto.

3. Ari Pöytälaakso Oy / Juha Liimatainen Oy
Ari Pöytälaakso Oy:n kotipaikka on Seinäjoki ja Juha Liimatainen Oy:n Kokkola. Nämä yritykset ovat keskittyneet tieliikennekuljetuksiin. Kuljetusliikkeillä on viisi täysperää, yksi puoliperä ja 14 jakoautoa. Ne liikkuvat pääsääntöisesti Vaasa-Kokkola-Oulu -reitillä. Kuormat ovat kappaletavaraa, elintarvikkeita, lääkkeitä, vaatteita ja mattoja.

4. Piccolo Logistics Oy
Vaasalaisen Piccolo Logistics Oy:n toimiala on kuljetukset ja logistiikka. Kuljetusliike ajaa pääasiassa kappaletavara-, elintarvike- ja kuriirikuljetuksia Vaasan talousalueen yrityksille. Piccolo Logisticsilla on kaksi henkilöautoa taksikäytössä, seitsemän pakettiautoa, seitsemän kevytkuorma-autoa, viisitoista kuorma-autoa, kolme puoliperävaunuyhdistelmää ja neljä täysperävaunuyhdistelmää.

Muun muassa nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 2. viikolla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakson toinen viikko oli Länsi-Suomessa. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat muun muassa näiden kuljetusliikkeiden käytössä.

 1. Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy
Salolainen Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy on keskittynyt tieliikenteen tavarakuljetuksiin. Kuljetusliike ajaa kappaletavaraa lavoilla ja elintarvikekuljetuksia huolintaliikkeen kumppanina Etelä-Suomessa. Pidempien matkojen lisäksi on jonkin verran pääkaupunkiseudun jakelua. Yrityksellä on kymmenen raskasta kuorma-autoa. Huolintaliikkeiden ajossa on irtoperävetureita ja muussa ajossa täysperäyhdistelmiä.


2. Salon Logistiikka Ky / Kuljetuksia R. Koivuniemi Ky
Salon Logistiikka Ky:n ja Kuljetuksia R. Koivuniemi Ky:n kotipaikka on Salo. Kyseessä on yksi ja sama perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen kuljetuksia ja varastointipalveluja. Yrityksellä on 13 autoa: pakettiautoja, umpikorillisia jakeluautoja, konttiautoja, täysperäyhdistelmiä ja puoliperäveturi. Niillä ajetaan kotimaan kappaletavarakuljetuksia, irtoperävetoja, ateriapalvelun kuljetuksia, iltapäivä- ja aikakauslehtien jakelua ja pikarahtia. Reitit kulkevat pääsääntöisesti Länsi- ja Etelä-Suomessa.

Nämä yritykset olivat mukana Älykäs kuljetus -testijakson 1. viikolla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakson ensimmäinen viikko oli Etelä-Suomessa. Suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoidut Volvo FH -kuorma-autot olivat kuljetusliikkeiden käytössä.

Nämä yritykset saavat kokea käytännön kuljetustehtävissä, miten Volvo FH -kuorma-autojen tekniset ominaisuudet yhdessä asiantuntevan koulutuksen ja ajotapojen seurannan kanssa mahdollistavat tehokkaan suorituskyvyn tinkimättä tippaakaan polttoainetaloudellisuudesta.

1. Transport Valdén Oy Ab
Kappaletavaran kuljetukseen erikoistuneen Transport Valdén Oy Ab:n kotipaikka on Porvoo. Kuljetusliikkeellä on kymmenen autoa: pakettiauto, kuorma-auto ja ajoneuvoyhdistelmiä, joista osa on varustettu nosturilla. Ne liikennöivät pääasiassa Etelä-Suomessa, kaksi autoa on Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä.

2. Kuljetus J&J Ovaska Oy
Kuljetus J&J Ovaska Oy:n kotipaikka on Hyvinkää, ja elintarvikekuljetukset ovat yrityksen pääliiketoiminta. Kuljetusliikkeellä on viisi yhdistelmää, jotka liikennöivät pääkaupunkiseudun ja Tampereen välillä.

3. Kilon Osuus-Auto
Espoolaisella Kilon Osuus-Autolla on yli 50 autoa ja sen lisäksi perävaunuja. Kuljetusliike ajaa elintarvike- ja jakelukuljetuksia pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla.

4. Kuljetus Arto Järvimäki Oy
Kuljetus Arto Järvimäki Oy:n kotipaikka on Tuusula. Kalusto koostuu yli 50 erilaisesta yksiköstä pakettiautoista moduliyhdistelmiin. Kuljetustehtävät koostuvat pääasiallisesti ontelolaatta-, elintarvike- ja kappaletavarakuljetuksista.

Volvo FH satamassa

Raportti Älykäs kuljetus -testijaksosta

Lataa nyt!