Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakso kiersi kuljetusliikkeissä eri puolilla maata huhtikuusta kesäkuun puoliväliin 2017. Testijakson aikana kuljettajat saivat kokea omissa kuljetustehtävissään, miten Volvo FH -kuorma-autojen tekniset ominaisuudet yhdessä asiantuntevan koulutuksen ja ajotapojen seurannan kanssa mahdollistavat tehokkaan suorituskyvyn tinkimättä polttoainetaloudellisuudesta.

Näiltä sivuilta löydät kattavan kokoelman testijakson tuloksia, polttoainetaloudellisuuteen ja suorituskykyyn liittyviä artikkeleita, tietoa testijaksosta ja paljon muuta, mikä auttaa sinua lisäämään tuottavuuttasi ja kannattavuuttasi.

 

Lataa raportti

 

Testijakson tulokset yhteenvetävä raportti on ilmestynyt! Raportti esittelee havainnollisesti testijakson tuloksia. Tilaa ja tiedät, mitkä seikat auttoivat kuljettajia pienentämään polttoainekustannuksia ja kasvattamaan tuottavuutta.

 

Lataa nyt

Volvo FH satamassa

Kovia tuloksia Älykäs kuljetus -testijaksolla

Kuljettajat oppivat helposti Volvon käsittelyn ja saivat uusia vinkkejä taloudelliseen ajotapaan Älykäs kuljetus 2017 -testijakson aikana. Parhaat kuljettajat tekivät todella kovia tuloksia normaaleissa ajotehtävissä, kertoo Volvon palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.

Lue artikkeli
Miikka Laatikainen

Kuljetusliike Laatikaisen kokemukset Älykäs kuljetus -testijaksolta

Mikkeliläinen Kuljetusliike Laatikainen pääsi kokeilemaan Volvo FH -kuorma-autoa oikeissa ajotehtävissä Älykäs kuljetus -testijakson aikana. Volvon polttoaineenkulutus oli alhainen, ja kuljettajat viihtyivät ratin takana. Siksi kuljetusliike päätti hankkia uuden Volvon.

Katso video
Miikka Laatikainen

Kuljetusliike Laatikainen

Pieni polttoaineen kulutus, tyytyväiset kuljettajat

- Polttoaineenkulutuksen rooli on merkittävä, varsinkin suurissa autoissa. Lisäksi siihen pystyy itse vaikuttamaan, esimerkiksi kuljettajien koulutuksella ja seurannalla, kertoo Miikka Laatikainen.

Lue Älykäs kuljetus -testijaksolla mukana olleen Kuljetusliike Laatikaisen haastattelu
Volvo FH hakemassa kuormaa

Testiviikko 7

”Tutkaohjattu vakionopeudensäädin oli tosi kätevä”

- Kaksoiskytkinvaihteisto ei nykinyt yhtään. Ajaminen oli pehmeää, eikä vaihtamisia huomannut. I-Shift ei tehnyt ihmeellisiä ratkaisuja, joten manuaalipuolta ei tarvinnut käyttää. Oli myös kiinnostavaa seurata omia ajotapoja ja kulutusta Dynafleetin kanssa. Se on yksinkertainen, selkeä ja looginen niin kuin tuollaisen sovelluksen pitääkin, kertoo Toni Puolatie Kuljetusliike Juha Korpivaara Oy:stä.

Lue haastattelu
Volvo FH satamassa

Testiviikko 6

"Volvo vastasi kaasuun herkästi"

Satu Lampinen Kuljetusliike J ja R Laatikainen Ky:stä piti siitä, että Volvo vastasi kaasuun herkästi ja väänsi mäissä, ja tankkaamassa tarvitsi käydä totuttua harvemmin. Rullaus, vakionopeudensäädin ja Dynafleet pitivät kulutuksen kurissa.

- Volvo kulutti vähemmän kuin vakiajokkini. Hyvinkää–Joensuu-lenkillä tankkasin Volvon kerran, tavallisesti sillä reissulla tarvitsee tankata kahdesti. Alhainen kulutus on tietenkin omistajalle tärkeä juttu.

Lue haastattelu
Volvo FH ajaa

Testiviikko 5

”Pääsin tosi hyvin sisälle Volvoon”

Sonja Vähämäki Kuljetusliike Marko Pohja Oy:stä on ajanut viime vuodet keppivaihteisella autolla. Hän oppi kuitenkin nopeasti Volvo FH:n niksit ja ihastui kaksoiskytkinvaihteiston tasaiseen vetoon, moottorijarruun ja ohjaamon ergonomiaan.

- Kaksoiskytkinvaihteisto oli todella hyvä. Esimerkiksi Lahden läpi ajaessa on paljon liikennevaloja, siellä I-Shift helpotti menemistä. Kun päällä oli painava kuorma sahatavaraa, kaksoiskytkinvaihteisto jaksoi vetää, eikä veto katkennut missään vaiheessa.

Lue lisää
Volvo FH:t

Testiviikko 4

”Dynafleet antoi mahdottoman hyvin tietoa kuljettajalle”

Joni Ristimäki Kuljetusliike Eero Huhtala Oy:stä ei ollut aikaisemmin istunut Volvon ratin takana, mutta hän pääsi nopeasti sisään Volvo FH:n hienouksiin. Dynafleet, kaksoiskytkinvaihteisto ja automaattinen käsijarru olivat niin mukava kokemus, että se olisi voinut jatkua pidempäänkin.

- Volvoa ajaessa ei koko ajan tarvinnut pelata nintendoa. Jos oma ajotapa on entuudestaan taloudellinen, luvut pysyvät tapissa ilman suuria ponnisteluja.

Lue haastattelu
Volvo FH

Testiviikko 3

"Volvossa tärkeät asiat ovat menneet eteenpäin"

- Juuri oikeat asiat ovat menneet eteenpäin. Vaihteisto on erittäin ystävällinen ajaa. Kaksoiskytkinvaihteistolla vaihtaminen on mukavaa ja tasaista. Myös peruuttaminen on helppoa. Tasainen meno on huomattava etu meidän ajoissamme, koska kuljetamme paljon rullakkoja, kertoo Samuel Rantala J. Kuivila Oy:stä.

 

Lue lisää
Volvo FH:t

Testiviikko 3

"Dynafleet neuvoi hyvin, mikä meni nappiin"

Kolmannella testiviikolla mukana olleet yritykset arvostivat Volvo FH:ssa mm. Dynafleetin mobiilisovellusta ja siitä saatavia tietoja.

- Käytin Dynafleetin mobiilisovellusta. Se neuvoi hyvin, mikä meni nappiin ja missä on parantamisen varaa, kertoo Kenneth Nyby Piccolo Logistics Oy:stä.

Lue lisää
Volvo FH:t

Testiviikko 2

"Volvo kulutti 24,36 litraa sadalla"

Toisella testiviikolla mukana olleet yritykset arvostivat Volvo FH:ssa mm. I-Shift –vaihteistoa, voimaa, henkilöautomaista ohjausta, hyvää näkyvyyttä ohjaamosta, taloudellisuutta ja Volvon käteensopivuutta.

- Seurasin pisteitä Dynafleetista ohjaamon näytöltä. Volvo kulutti viikon aikana 24,36 litraa sadalla kilometrillä. Polttoaineen kulutusta ihmettelin kaikkein eniten. Kun kuulin lukemat, en meinannut uskoa niitä. Ei sen puoleen kukaan mukaan, jolle olen kertonut. Mutta totta ne ovat, kertoo Henri Vanamo, Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy.

Lue lisää
Volvo FH

Testiviikko 1

"Volvolla pääsi helposti hyviin lukemiin"

Älykäs kuljetus –testiviikolla 1 Volvo FH on ollut monenlaisissa tehtävissä. Pääosin autot ovat olleet rahtiajossa, mutta onpa eräs testiyrityksistä ajanut sillä myös jakeluajoa.

Yritykset arvostivat Volvo FH:ssa ja Volvon palveluissa mm. testijakson koulutusta, ajoasentoa, Dynafleet-mobiilisovellusta ja vaihteistoa.

Haastattelussa Veli-Petteri Ovaska, Kuljetus J&J Ovaska Oy.

 

Lue lisää
Volvo FH satamassa

Raportti Älykäs kuljetus -testijaksosta

Lataa nyt!
6 vinkkiä - säilytä suorituskyky, säästä polttoainetta

6 vinkkiä

Kuinka säilytän suorituskyvyn ja säästän samalla polttoainetta? Nostamalla keskinopeuttasi voit parantaa tuottavuuttasi. Ja samalla myös asiakkaidesi tuottavuutta. Lisäksi polttoainetta säästyy ja ympäristövaikutukset pienenevät.

Kuulostaako helpolta?

Tutustu kuuteen vinkkiimme, joiden avulla se on mahdollista
Tutustu testijakson kuorma-autoihin

Tutustu testijakson kuorma-autoihin

Testijakson kuorma-autoissa on suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan kaukoliikenteeseen optimoitu kuorma-auton erittely.

Tutustu erittelyyn
Kuljetusrinki Oy

”Dynafleetin avulla voi analysoida tuottavuutta”

- Dynafleet on hyvä järjestelmä. Sen avulla voi analysoida yrityksen kulurakennetta ja kuorma-auton tuottavuutta. Se on hyvä juttu, että kuljettajat voivat itse seurata omaa polttoaineen kulutustaan, kertoo Veikko Aro, Kuljetusrinki Oy.

Lue haastattelu
Volvo FH ajaa

Lisää artikkeleita

Katso lisää