Turvallisuus on läsnä kaikessa mitä teemme

Volvo on todellisten onnettomuuksien tutkimuksen kautta saanut selville, että inhimillinen tekijä on syynä useimpiin liikenneonnettomuuksiin. Siksi paitsi kehitämme innovatiivisia turvallisuutta parantavia ominaisuuksia tuotteissamme myös työskentelemme turvallisuuden eteen kaikkialla.

Huomioi kääntyvä kuorma-auto tietä ylittäessä

Järjestä lapsille tapahtuma liikenneturvallisuudesta

Liikenteen perusasiat opitaan jo lapsena. Volvon muistisääntö tien ylittämiseen lapsille on Pysähdy, katso, vilkuta, jotta kuorma-autonkuljettaja ehtii havaita lapsen. Koulutuksen avulla lapset ymmärtävät paremmin, miten käyttäytyä turvallisesti liikenteessä ja isojen ajoneuvojen lähettyvillä.

Koulutuksessa keskitytään siihen, miten tärkeää on, että lapsi kiinnittää huomiota liikenteeseen ja luo katsekontaktin kuljettajan kanssa, joko suoraan tai taustapeilien kautta.

Volvo Trucksin turvallisuukoulutus lapsille

Koulutus voidaan järjestää luokassa, ulkona tai molemmissa. Voit esimerkiksi järjestää käytännön havaintoesityksiä ulkona kuorma- tai linja-auton avulla tai luokkatiloissa pienoismalleilla.

Mikäli koulutukseen otetaan mukaan kuorma- tai linja-auto, lapset pääsevät tutustumaan autoon ja itse näkemään, ettei liian lähellä ajoneuvoa olevaa ihmistä voi nähdä ohjaamosta.

Vilkuta kuljettajalle ja odota, että hän vilkuttaa takaisin

Kuinka järjestän oman tapahtuman?

Alta voit ladata Pysähdy, katso, vilkuta -opetusmateriaalia. Täältä löydät esityksen lapsille näytettäväksi sekä tukimateriaalia ja vinkkejä järjestäjälle.

 

Tutustu näihin dokumentteihein ja ota yhteyttä kouluun tai päiväkotiin. Mikäli olet kiinnostunut toteuttamaan tapahtuman, ole yhteydessä omaan Volvo jälleenmyyjääsi, jotta voimme tukea sinua tilaisuuden järjestämisessä.

 

Volvo Trucks vastaanottaa myös mielellään kuvia tilaisuuksista ja jaamme niitä edelleen. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi tai laita kuvat meille viestillä Facebookissa. Kuvia aiemmista tapahtumista löydät Facebookista #pysahdykatsovilkuta -hashtagilla ja Instagramista hashtageilla #pysahdykatsovilkuta ja #pysähdykatsovilkuta.

 

Lue, kuinka BB Kuljetus Oy -toteutti sarjan turvallisuustapahtumia Porvoossa

Katso Volvo Trucksin video tapahtumasta Britanniassa

Materiaalit englannin ja ruotsin kielellä

Ylläolevan materiaalin lisäksi on esitys saatavilla myös 7-minuuttia pitkänä animaatioversiona englanniksi YouTubessa tai omalle koneellesi ladattavana versiona. Yllä olevassa ohjeistuksessa ohjeet myös animaation käyttöön omalla koneellasi.

Lataa animaatio Volvo Groupin sivuilta. Youtube-videon löydät täältä.

Ohjeet Pysähdy, katso, vilkuta -tapahtuman järjestämiseen -englanninkielinen video YouTubessa.

Tarvitsetko esitysmateriaalin ruotsiksi? Löydät sen volvotrucks.se -sivuilta.

Liikenneturvallisuustavaroita Volvo Merchandisessa

Volvo Merchandise

Pysähdy katso vilkuta -tuotteet

Tutustu valikoimaan