Volvo FH

”Volvo jaksoi mäet hienosti, se oli väännöltään parempi kuin vakiajokkini. Volvo vastasi kaasuun herkästi, mistä oli hyötyä ylämäissä ja kiihdytyksissä. Tietyömaiden vuoksi joutui välillä hiljentämään vauhtia. Kiihdytys takaisin matkavauhtiin ei kestänyt kauaa. Pääsin nopeasti liikenteeseen mukaan, enkä joutunut olemaan tien tukkona.”

 

Kuljettaja Satu Lampinen osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Satun ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n tehokkuudesta ja paljon muusta.

Täysin säädettävä ohjauspyörä ja ohjauspylväs

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä

Ohjausliikkeet. Kääntymiset. Jatkuvat asennon vaihtelut. Liikkeet ovat verrattain pieniä, mutta usein toistettuina niillä on merkittävä vaikutus kehoon. Niska, selkä ja hartiat joutuvat koville. Mutta eivät enää. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän ansiosta ohjauspyörän kääntämiseen riittää vaikka yksi ainoa sormi – mikä vähentää kehon väsymystä jopa 85 %.

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä
I-Shift -vaihteenvalitsin

I-Shift

Yksinkertainen, luotettava ja erittäin tehokas I-Shift on mullistanut kuorma-autokuljetukset. Ei raskasta kytkintä eikä käännettäviä vipuja. Jokainen vaihto on täydellisesti ajoitettu. Tämän avulla säästät myös polttoainetta jopa 5 %.

Vaihda I-Shift -vaihteistoon
I-Shift DC -kaksoiskytkin moottorin puolelta

I-Shift DC -kaksoiskytkin

Moottoriurheilun esimerkin innoittama I-Shift DC -kaksoiskytkin vie homman kokonaan uudelle tasolle. Se esivalitsee seuraavan vaihteen, kun edellinen on vielä kytkettynä. Keskeytymättömän voimansiirron ansiosta kuorma-auto kiihtyy nopeasti ja helposti, ja nopeus pysyy vakiona myös erittäin mäkisessä maastossa – mikä parantaa tuottavuutta.

Tutustu I-Shift DC -kaksoiskytkimeen
Volvo FH:t

”Kaksoiskytkimellä ajaminen on tasaista kyytiä, siitä ei pääse mihinkään. Kun ajoin paperirullakuormia, odotin, että olisin huomannut vaihteiden vaihdot. Volvo ei niiannut yhtään. Se meni niin hienosti, että ihmettelin, onko kuormaa ollenkaan päällä.” Henri Vanamo

 

"Kuljettaja kiinnittää huomiota siihen, miten auto käyttäytyy ja miten tasaisesti se kulkee. Kaksoiskytkinvaihteistolla vaihtaminen on mukavaa ja tasaista. Myös peruuttaminen on helppoa. Vaihteisto teki työstä älyttömästi helpompaa: peruuttaminen sujui tarkasti ja mäkilähdöissä vaihtaminen oli loistavaa." Samuel Rantala

 

Kuljettajat Henri Vanamo ja Samuel Rantala osallistuivat Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää heidän ja muiden kuljettajien kokemuksia kaksoiskytkinvaihteistosta ja paljon muusta.

Work Remote -kaukosäädin

Kuljettajaystävällinen kuormaus

Elektronisesti ohjattu ECS4-jousitus ja kaukosäädin tekevät kuorman lastauksesta nopeampaa, helpompaa ja turvallisempaa. Se muistaa eri lastauslaitureiden korkeudet. Se pitää alustan vakaana. Kuorma-auto pysyy täysin tasapainossa. Work Remote -kaukosäädintä voi käyttää käsineet kädessä. Näin ohjat ovat täydellisesti käsissäsi riippumatta siitä, istutko ohjauspyörän takana vai liikutko kuorma-auton ympärillä.

Volvo FH Globetrotter -ohjaamo itämaiseen tyyliin

Täydellinen työympäristö – työntekoon ja lepoon

Uusi ohjaamo on entistä korkeampi. Siinä on kokonainen kuutio lisätilaa. Lisäksi se sisältää useita innovatiivisia tekniikoita, kuten I-Park Cool -pysäköintijäähdyttimen, joiden ansiosta levossa vietetyt tunnit ovat yhtä hiljaisia ja mukavia kuin ajossa vietetytkin.

Volvo FH:t

"Volvoa ajaessa ei koko ajan tarvinnut pelata nintendoa. Jos oma ajotapa on entuudestaan taloudellinen, luvut pysyvät tapissa ilman suuria ponnisteluja. Volvo oli helposti lähestyttävä. Kaikki toiminnot löytyivät helposti, ja ajotietokoneeseen pääsi sisään puolessa tunnissa. Kun katkaisimien paikan oli löytänyt kerran kojetaulussa, jatkossa kyllä muisti, missä ne ovat."
Joni Ristimäki

"Volvon ohjaamo on selkeä ja looginen. Huomasi, että joku oli miettinyt jokaisen napin paikan. Katkaisimet löytyvät sieltä, mistä niitä itsekin etsisi. Pidän siitä, että hallintalaitteet tuodaan kuljettajan ulottuville. Kun istuu Volvon jakkaran taakse, tulee sellainen olo, että voi keskittyä ajamiseen."
Henri Vanamo

 

Kuljettajat Joni Ristimäki, Henri Vanamo ja Sonja Vähämäki osallistuivat Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää heidän ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n ohjaamosta  ja paljon muusta.

Volvo FH:n kuljettajan tila

Dynafleet – maksimoi tuottavuutesi

Paikannus, kuormat ja polttoainemäärät. Työaika. Päästöraportit. Polttoaineenkulutus. Dynafleetista saat reaaliaikaista tietoa kaikista omistamistasi kuorma-autoista, mikä auttaa tehostamaan tuottavuutta ja tekemään kannattavampia päätöksiä.

Lähikuva Volvo FH:n moottorista

Uskomaton vetovoima

D16 on kaukokuljetusten raskaan sarjan mestari. 750 hv. 3 550 Nm:n vääntömomentti. Ja siitä 90 % on välittömästi käytettävissäsi. Moottori on omimmillaan, kun sillä ajetaan raskaita kuormia mäkisessä maastossa. Se pitää sinut tyytyväisenä myös silloin, kun tarvitset paljon tehoa takaamaan tuottavuutesi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Paranna tuottavuutta

Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään. He auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen hyödyn jokaisesta ajetusta kilometristä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä