Jyrki Maunus, Kuljetusliike Pöytälaakso Oy

Jyrki Maunus, Kuljetusliike Pöytälaakso Oy

"I-Seen ansiosta polttoaineenkulutus laski keskimäärin 2–3 litraa sadalla kilometrillä"

Kuljetusliike Pöytälaakso Oy pudotti I-See -vakionopeudensäätimen avulla polttoaineenkulutusta noin kolme litraa sadalla kilometrillä. I-See toimii luotettavasti ja loogisesti. – Parhaat kuljettajat pystyvät samaan kuin tekniikka. Ero tulee siitä, että kuljettaja unohtaa, mutta I-See ei koskaan, kommentoi Jyrki Maunus.

Lue haastattelu
Volvo FH

”Tutkaohjattu vakionopeudensäädin oli tosi kätevä maantiellä. Kun ajoin toisen kuorma-auton perässä, ei tarvinnut koskea mihinkään, ja vauhti pysyi samana kuin työkaverilla edessä.”

 

Kuljettaja Toni Puolatie osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Tonin ja muiden kuljettajien kokemuksia I-Seestä ja paljon muusta.

Koska kuorma-auto tuntee aiemmin ajetun tien pinnanvaihtelut valmiiksi, se osaa säädellä moottorin ja I-Shift -vaihteiston toimintaa niin, että liike-energiaa hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla ja polttoaineenkulutus sekä hiilidioksidipäästöt ovat mahdollisimman vähäisiä.

Anders Eriksson

I-See -järjestelmän kehittäjä, Volvo Trucks

Video I-Seen toimintaperiaatteesta

I-Seen mahdollistamat säästöt

Katso, miten paljon voit säästää I-Seellä?

Toimintaperiaate

Mäkeä lähestyttäessä kuorma-auto lataa tiedot tien korkeusvaihteluista yhteisestä tietokannasta. Näiden tietojen avulla kuorma-auton oma liike-energia saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti kuudessa eri vaiheessa. Tällöin myös polttoaineenkulutus pienenee jopa 5 %.

Taitavat kuljettajat tekevät jo näin. Erona on se, että kahdeksan tunnin ajon jälkeen taitavinkaan kuljettaja ei aja samalla tavalla kuin ajorupeaman alussa. Kun I-See -järjestelmä huolehtii mäkiajon nopeudensäätelystä, kuljettaja voi keskittyä ajamisen muihin osa-alueisiin.

 I-See on yhteydessä pilvipalveluun

Olet yhteydessä pilvipalveluun

I-See lataa ajon aikana tiedot edessä olevan reitin mäkiosuuksista GPRS-/3G-yhteyden avulla. Jos lähestyt mäkeä, jota ei ole tietokannassa (tai I-Seen työmuistissa), I-See kirjaa mäen tiedot muistiin ja lataa ne tietokantaan, jossa ne ovat seuraavan I-See -käyttäjän saatavilla. Nämä yhteiset tiedot auttavat maksimoimaan polttoainesäästöt – jopa uudella reitillä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Haluatko vieläkin suurempia säästöjä?

Vieraile paikallisen Volvo jälleenmyyjän luona, ja hän esittelee sinulle kaikki polttoainetta säästävät ominaisuudet ja palvelut.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä